Träff 081126
Ulrikas lingonrutor!
I onsdags fick vi supergoda lingonrutor som Ulrika hade gjort,
här är receptet!
Lingonrutor
4,5 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
1 msk bakpulver
150 gram smör
1 ägg
2 dl fin lingonsylt
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mjölet, sockret och bakpulvret i en bunke och finfördela smöret i detta.
Tillsätt ägget och blanda. (Om du har en matberedare kan du köra alla ingredienserna utom ägget direkt med kniven tills det är smuligt, sedan tillsättta ägget och köra lite till. Plättlätt!)
Tryck ut degen i en smord eller bakplåtspappersklädd liten långpanna, 20x30 cm.
Fördela sylten över degen.
Strössel
1 1/2 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör
Blanda havregryn, socker och vaniljsocker.
Smält smöret och häll över.
Rör om och bred försiktigt ut blandningen över kakan.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Låt svalna och skär sedan i rutor.
här är receptet!
Lingonrutor
4,5 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
1 msk bakpulver
150 gram smör
1 ägg
2 dl fin lingonsylt
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mjölet, sockret och bakpulvret i en bunke och finfördela smöret i detta.
Tillsätt ägget och blanda. (Om du har en matberedare kan du köra alla ingredienserna utom ägget direkt med kniven tills det är smuligt, sedan tillsättta ägget och köra lite till. Plättlätt!)
Tryck ut degen i en smord eller bakplåtspappersklädd liten långpanna, 20x30 cm.
Fördela sylten över degen.
Strössel
1 1/2 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör
Blanda havregryn, socker och vaniljsocker.
Smält smöret och häll över.
Rör om och bred försiktigt ut blandningen över kakan.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Låt svalna och skär sedan i rutor.
Pysselträff 081119
Utmaningskväll 19/11
På onsdag är det UTMANINGSKVÄLL!
/ Elin
/ Elin
Pysselträff 081112
Fika?
Någon som kan tänka sig att fixa fika till någon onsdagsträff?
Det är ganska tomt på fikalistan...
Att fixa fika behöver inte innebära att man måste stå o göra avancerade bakverk som wienerbröd eller spettekaka, snarare att man köper med sig lite bröd och något pålägg och ev något sött.
Det viktiga är att det finns något som mättar magen litegrann!
Kaffe, saft och the finns i lokalen. Mjölk till kaffet kan vara bra om man tar med.
Vill du fixa fika någon onsdag så skriv ett inlägg här eller maila [email protected], eller skriv upp dig i lokalen.
12/11 - Andrea
19/11 - Ulrika M
26/11 - Anita
3/12 - Vem?
10/12 - Styrelsen
/ Elin
Det är ganska tomt på fikalistan...
Att fixa fika behöver inte innebära att man måste stå o göra avancerade bakverk som wienerbröd eller spettekaka, snarare att man köper med sig lite bröd och något pålägg och ev något sött.
Det viktiga är att det finns något som mättar magen litegrann!
Kaffe, saft och the finns i lokalen. Mjölk till kaffet kan vara bra om man tar med.
Vill du fixa fika någon onsdag så skriv ett inlägg här eller maila [email protected], eller skriv upp dig i lokalen.
12/11 - Andrea
19/11 - Ulrika M
26/11 - Anita
3/12 - Vem?
10/12 - Styrelsen
/ Elin
Kärleksmums...
... bjöd jag på i onsdags, här kommer receptet för den som vill ha:
Kakan:
5 st ekologiska ägg
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao av god kvalitet
300 g smör
2 dl vatten
200 g knäckchoklad (alt. mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad)
Glasyr:
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200 g mörk kvalitets choklad 70%
2 dl kokosflingor till garnering
1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
6. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.
7. Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten.
8. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.
9. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.
10. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.
11. Strö över kokos och servera skuren i rutor.
/ Elin
Kärleksmums
bild från recept.nu
Kakan:
5 st ekologiska ägg
4 dl strösocker
4.5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao av god kvalitet
300 g smör
2 dl vatten
200 g knäckchoklad (alt. mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad)
Glasyr:
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200 g mörk kvalitets choklad 70%
2 dl kokosflingor till garnering
1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
6. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.
7. Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten.
8. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.
9. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.
10. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.
11. Strö över kokos och servera skuren i rutor.
/ Elin
Pysselträff 081105
Träff ikväll
Glöm inte att det är träff ikväll kl. 18:00 på Orrholmen
Vill passa på att hälsa vår nyaste medlem välkommen ;o)
Lilla söta Elin.
Mamma är MalinZ.
//Styrelsen
Vill passa på att hälsa vår nyaste medlem välkommen ;o)
Lilla söta Elin.
Mamma är MalinZ.
//Styrelsen
Månadens företag - november
Karin har arbetat som illustratör i många år, och när hon upptäckte scrapbooking blev hon sugen på att göra egna stämpelkollektioner. Samtidigt ville hennes mamma, Evamona starta upp en firma så de slog sig ihop och butiken har funnits sedan november 2006. Det visade sig bli en succé - vi kompletterar varandra väl och det är otroligt kul att driva Berta Stamps ihop, säger Karin.
Alla stämplar i butiken är egendesignade. Karin gör stämplar som hon själv vill använda och som hon tycker saknas.
Alla stämplar säljs omonterade och med i förpackningen får man häftskum om man vill montera stämpeln på det. De har även egentillverkade akrylblock. Hela tillverkningsledet sköter de själva, från design till färdig förpackning, vilket gör att de kan sätta förmånliga priser på produkterna.
Vi släpper nya motiv regelbundet så kika gärna in i shoppen då och då, hälsar Karin. Där finns även lite annat kul med jämna mellanrum, som tävlingar och olika kampanjer. I början av nästa år kommer de dessutom att söka efter fler DT-medlemmar.
** November månads erbjudande **
Månadens erbjudande gäller hos
Berta Stamps
- Halva priset på allt i shoppen, (exklusive frakten som alltid är 19 kr)